Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «αντίσταση» της Ιταλίας στον φετινό χειμώνα με την αποθήκευση φυσικού αερίου

Η «αντίσταση» της Ιταλίας στον φετινό χειμώνα με την αποθήκευση φυσικού αερίου
Περίπου 10,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας απόσυρσης, σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία Snam
Με ρεκόρ φυσικού αερίου από την υποδομή αποθήκευσης σηματοδοτήθηκε ο φετινός χειμώνας της Ιταλίας, σύμφωνα με την ενεργειακή εταιρεία της χώρας Snam.
Ειδικότερα, περίπου 10.6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προμήθευαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας απόσυρσης, η οποία άρχισε στις 1 Νοεμβρίου 2017 και έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ποσότητα αποθεματοποίησης έδειξε αύξηση 0,8 δισεκατομμυρίων τυποποιημένων κυβικών μέτρων σε σύγκριση με το προηγούμενο ιστορικό μέγιστο ύψους περίπου 9,8 δισεκατομμυρίων τυποποιημένων κυβικών μέτρων που επιτεύχθηκε το χειμώνα 2014-2015.
Τέλος, η Snam η οποία ιδρύθηκε το 1941 στο Μιλάνο της Ιταλίας, λειτουργεί και αναπτύσσει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο αγωγών, το οποίο εκτείνεται για περισσότερα από 40.000 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη υποδομή αποθήκευσης στην Ευρώπη με χωρητικότητα 19 δισ. κυβικών μέτρων και διαχειρίζεται ένα από τα πρώτους τερματικούς σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης