Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει η Rosneft τις έρευνες στην Αρκτική μετά την αποχώρηση της ExxonMobil

Συνεχίζει η Rosneft τις έρευνες στην Αρκτική μετά την αποχώρηση της ExxonMobil
Ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας  Sergey Donskoy, δήλωσε  ότι οι άδειες της Αρκτικής θα παραμείνουν στην Rosneft και η εταιρεία "σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί εκεί"
 Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft θα συνεχίσει τις γεωλογικές έρευνες στην περιοχή της ανοιχτής θάλασσας της Αρκτικής μετά την έξοδο της ExxonMobil από τα κοινά έργα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
 Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Υπουργός Φυσικών Πόρων Sergey Donskoy, δήλωσε  ότι οι άδειες της Αρκτικής θα παραμείνουν στην Rosneft και η εταιρεία "σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί εκεί".
 Η Exxon Mobil αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κοινά έργα με τη Rosneft στα τέλη του 2017, καθώς  η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Το 2013 και το 2014, η Exxon Mobil  και η Rosneft δημιούργησαν διάφορες οντότητες για δραστηριότητες στην εξερεύνηση πετρελαίου. Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν στις θαλάσσιες περιοχές  Kara, Chukchi, Laptev και Μαύρη Θάλασσα.
 Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας στην Αρκτική θα φτάσει τα μέγιστα επίπεδα το 2020. Η Ρωσία παρήγαγε περίπου 76 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου στην Αρκτική, και η παραγωγή θα αυξηθεί έως το 2026, σημειώνοντας ρεκόρ 122 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης