Διεθνή

Διμερή Σύνοδο Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα θέλει η Ιαπωνία

Διμερή Σύνοδο Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα θέλει η Ιαπωνία
Η κυβέρνηση του Kim Jong un μελετά το ενδεχόμενο να οργανωθούν σύνοδοι κορυφής με τους ηγέτες της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και άλλων κρατών
Διμερή Σύνοδο Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα θέλει η Ιαπωνία, αίτημα το οποίο φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση του Kim Jong un.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Asahi, η κυβέρνηση του Kim Jong un συζητά με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας το ενδεχόμενο να οργανωθούν σύνοδοι κορυφής με τους ηγέτες της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και άλλων χωρών.
«Η ιαπωνική κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει συνάντηση των ηγετών μέσω της Ένωσης Κορεατών Κατοίκων της Ιαπωνίας, της de facto πρεσβείας της Πιονγιάνγκ στο Τόκιο» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως η ιαπωνική κυβέρνηση είναι σε επαφή με τη Βόρεια Κορέα.
«Είμαστε σε επικοινωνία με τη Βόρεια Κορέα μέσω διαφόρων περιστάσεων και μέσων, όπως π.χ. μέσω της πρεσβείας μας στο Πεκίνο, αλλά θα προτιμούσα να μην μπω σε λεπτομέρειες» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Yoshihide Suga.
Κυβερνητική πηγή της Ιαπωνίας ανέφερε στα μέσα Μαρτίου στο Reuters ότι η Ιαπωνία θέλει μια συνάντηση του Shinzo Abe με τον Kim Jong un προκειμένου να συζητήσουν για τους Ιάπωνες πολίτες που είχαν απαχθεί πριν μερικές δεκαετίες από Βορειοκορεάτες πράκτορες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας, η κυβέρνηση της Β. Κορέας συζητάει τη διεξαγωγή συνόδων κορυφής κατά σειρά με τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης