Διεθνή

Ποιος έχει σειρά για την Permian; Ποιοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» του σχιστόλιθου μετά το deal της Concho

tags :
Ποιος έχει σειρά για την Permian; Ποιοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» του σχιστόλιθου μετά το deal της Concho
WPX Energy και  Callon φέρονται ως οι επόμενοι υποψήφιοι  σύμφωνα με τους αναλυτές
Η εξαγορά των 8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Concho Resources Inc. της αντίπαλης εταιρείας Permian RSP Permian Inc., που ανακοινώθηκε την Τετάρτη  28/3/2018 , θεωρείται  από τους αναλυτές ως ένδειξη ότι η εποχή της ενοποίησης βρίσκεται κοντά για τους εξερευνητές, που πλέον ενισχύονται από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι παρατηρητές της βιομηχανίας πετρελαίου είχαν προβλέψει ένα κύμα εξαγορών στα πεδία σχιστόλιθου των ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Και τώρα όπως φαίνεται ήρθε η ώρα.
Τουλάχιστον, θα μπορούσε να ενισχύσει τις τιμές των μετοχών που έχουν καθυστερήσει να επωφεληθούν από την ανάκαμψη του αργού κατά το τελευταίο έτος, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν τη διατήρηση της δυναμικής του.
Η συμφωνία θέτει επίσης το ερώτημα ποιες άλλες εταιρείες μπορεί να είναι ώριμες για το παιχνίδι  του σχιστόλιθου στην Permian.
Σύμφωνα με τους αναλυτές  πιθανοί στόχοι είναι:
- Centennial Resource Development Inc., Energen Corp., Jagged Peak Energy Inc., Laredo Petroleum Inc., Matador Resources Co. και Parsley Energy Inc., σύμφωνα με την Freeman.
-WPX Energy Inc. και Callon Petroleum Co., σύμφωνα με έκθεση της Cowen Inc. Τετάρτη.
-Resolute Energy Corp., η Energen, η Jagged Peak, η Abraxas Petroleum Corp., η Halcon Resources Corp. και η Contango Oil & Gas Co., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Seaport Global τον περασμένο μήνα.
- Στους δυνητικούς αγοραστές στην περιοχή περιλαμβάνονται  Diamondback Energy Inc., Cabot Oil & Gas Corp., Centennial Resource Development Inc., σύμφωνα με την Seaport Global.

Η εξαγορά της RSP Permian από την Concho είναι η μεγαλύτερη που ανακοινώθηκε ποτέ στην Permian.
Η λεκάνη που βρίσκεται στο δυτικό Τέξας και στο Νέο Μεξικό, έχει αποδειχθεί ότι είναι το επίκεντρο της έκρηξης του σχιστολιθικού των ΗΠΑ όπου τα αποθέματα είναι πιο κερδοφόρα, αντλώντας το ενδιαφέρον και από τις δύο μεγάλες πετρελαιοπηγές και από ανεξάρτητους εργολάβους.
Η Permian  "τώρα βρίσκεται σε έντονη ανάπτυξη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Concho Tim Leach σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη με αναλυτές.
"Καθώς οι εταιρείες φτάνουν σε αυτό το σημείο και εξετάζουν τα περιουσιακά στοιχεία και τη δραστηριότητά τους, η αποτελεσματικότητα που μπορούν να κερδίσουν με ένα μεγαλύτερο ισολογισμό και ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα είναι πραγματικά αυτό που οδηγεί αυτό".
Η συμφωνία της Concho "έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει έναν αγώνα εξοπλισμών στην περιοχή", δήλωσε ο Roy Martin,  αναλυτής του συμβούλου Wood Mackenzie Ltd. στο Λονδίνο.

To deal της Concho

Σύμφωνα με το marketwatch η συμφωνία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 28/3/2018 η Concho Resources Inc. για την  εξαγορά της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου RSP Permian Inc θα φθάσει περίπου τα  9,5 δισ. δολ. , συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, 0.320 μετοχές της Concho θα ανταλλάσσονται για κάθε μετοχή RSP.
Με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών της Τρίτης, η συμφωνία αξιώνει μετοχές RSP σε 50,24 δολάρια το καθένα, ασφάλιστρο 29%, το οποίο συνεπάγεται κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 8,01 δις δολαρίων για την RSP.
Η εξαγορά προσθέτει περίπου 92.000 καθαρά στρέμματα στην υπάρχουσα έκταση της Concho στην λεκάνη της Permian, δίνοντας τη συνδυασμένη κάλυψη της εταιρείας πάνω από 640.000 καθαρά στρέμματα.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2018.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης