Διεθνή

Γερμανία: Πράσινο φως από την ΕΕ για μειώσεις χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους εντατικούς χρήστες

Γερμανία: Πράσινο φως από την ΕΕ για μειώσεις χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους εντατικούς χρήστες
Μειωμένη εισφορά για ορισμένους εντατικούς χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη 27/3/2018 ότι έχει  εγκρίνει ένα γερμανικό σχέδιο για τη χορήγηση μειώσεων στους εντατικούς χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας και στους φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων.
 Το γερμανικό σχέδιο προβλέπει ότι από το 2019 το κόστος σύνδεσης των υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων με το κύριο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα χρηματοδοτηθεί με πρόσθετη επιβάρυνση την οποία θα καταβάλλουν οι πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας.
 Ωστόσο, πρότεινε επίσης να υπάρξει μειωμένη εισφορά για ορισμένους εντατικούς χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας και για τις  σιδηροδρομικές επιχειρήσεις.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ρυθμίζει θέματα ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών, δήλωσε ότι είχε διαπιστώσει ότι οι μειώσεις ήταν ανάλογες, υποστηρίζοντας τις αιολικές εγκαταστάσεις ανοικτής θάλασσας και χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
 Για τις σιδηροδρομικές εταιρείες, οι μειώσεις βοηθούν στον περιορισμό του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας του τομέα ενώ  βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των σιδηροδρομικών μεταφορών σε σύγκριση με άλλες πιο ρυπογόνες μορφές μεταφορών.
 Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας σε 6.500 μεγαβάτ μέχρι το 2020 και 15.000 μεγαβάτ μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης