Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ της EDF για το 2018-2035 στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας

Επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ της EDF για το 2018-2035 στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας
Σημαντικές επενδύσεις της γαλλικής κρατικής επιχείρησης στον τομέα της ενέργειας
Την επένδυση 8 δισ. ευρώ εξετάζει να πραγματοποιήσει η γαλλική κρατική επιχείρηση EDF μεταξύ 2018-2035 για να καταστεί ο ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα είπε η εταιρεία σήμερα (27/3) και επικαλείται το πρακτορείο reuters.
Η EDF δήλωσε ότι θα αναπτύξει 10 GW πρόσθετης χωρητικότητας αποθήκευσης παγκοσμίως μέχρι το 2035, επιπλέον των 5 GW που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.
Η EDF, η οποία ήδη εκμεταλλεύεται υδροηλεκτρικές μονάδες με αντλητική αποθήκευση και μπαταρίες ηλεκτρικού ρεύματος βιομηχανικού μεγέθους, πρόσθεσε ότι στόχος της ήταν να γίνει ηγέτης της γαλλικής και ευρωπαϊκής αγοράς με μια προσφορά μπαταριών αποθήκευσης για πελάτες στον τομέα της λιανικής ενέργειας.
Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου περίπου 1,2 εκατομμυρίων πελατών εκτός δικτύου στην Αφρική μέχρι το 2035 μέσω τοπικών εταιρικών σχέσεων.
«Με την αποθήκευση μπορούμε να εξομαλύνουμε τη διακοπή της ανανεώσιμης ενέργειας και να εγγυηθούμε την απόδοση και την ισορροπία των δικτύων» δήλωσε ο επικεφαλής της EDF Jean-Bernard Levy στους δημοσιογράφους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης