Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός μας στόχος

Erdogan: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός μας στόχος
Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση του, από το αεροδρόμιο Ατατούρκ για την ευρωτουρκική Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Όπως επεσήμανε ο Tούρκος πρόεδρος λίγο πριν την ευρωτουρκική Σύνοδο η Άγκυρα θα συνεχίσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις και τις επαφές της με την ΕΕ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στη Βάρνα να υπάρξει θετική συμβολή τόσο για ζητήματα της ΕΕ όσο και για περιφερειακά θέματα. Την ίδια στιγμή διεμήνυσε ότι η Τουρκία γνωρίζει πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να εμποδίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.
Σύμφωνα με τον Tούρκο πρόεδρο η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της, ενώ όπως δήλωσε θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ενωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της προς την Τουρκία όσον αφορά τους σύρους πρόσφυγες.
Παράλληλα ο Ρ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί τη Δευτέρα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης