Διεθνή

Αναστολή των εργασιών της Repsol για τα έργα φυσικού αερίου στο Βιετνάμ

Αναστολή των εργασιών της Repsol για τα έργα φυσικού αερίου στο Βιετνάμ
Την αναστολή των εργασιών της για το έργο φυσικού αερίου στο Βιετνάμ ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία Repsol, έπειτα από την πίεσση στην οποία υπεβλήθησαν οι Βιετανμέζοι από την Κίνα.
Οι εργασίες για το έργο του Κόκκινου Αυτοκράτορα, από τη νοτιοανατολική ακτή του Βιετνάμ, ξεκίνησαν το 2009 και ο τομέας ήταν σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει η διάνοιξη αερίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC η PetroVietnam, η ελεγχόμενη από το κράτος βιετναμέζικη εταιρεία που είναι συνέταιρος της Repsol, διέταξε την ισπανική εταιρεία να αναστείλει την εργασία.
Αν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν προέβησαν σε κάποια αντίστοιχη δήλωση για να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη είδηση, οι γνωρίζοντες καλά το θέμα ανέφεραν ότι οι εργασίες για το έργο έχουν προς το παρόν διακοπεί.
Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο ένα υπεράκτιο έργο στην περιοχή έχει σταματήσει από Repsol.
Ερωτηθείς σε μια τακτικά προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή για την αναστολή των εργασιών του Κόκκινου Αυτοκράτορα, ο Hua Chunying, ένας εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Η θέση της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ξεκάθαρη και η κατάσταση είναι ψυχρή και σταθεροποιημένη παρουσιάζοντας θετική δυναμική ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης