Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή επένδυση της Enel στο Περού αξίας 170 εκατ. δολ

Ενεργειακή επένδυση της Enel στο Περού αξίας 170 εκατ. δολ
Η ιταλική εταιρεία Enel μέσω της Περουβιανής θυγατρικής Enel Green Power Peru (EGPP) που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες , ξεκίνησε τη λειτουργία της ηλιακής φωτοβολταϊκής μονάδας Rubi 180 MW στο Περού.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όταν ολοκληρωθεί η λειτουργία της, η μεγαλύτερη εταιρεία του Περού και η πρώτη ηλιακή εγκατάσταση της Enel στη χώρα θα είναι σε θέση να παράγουν περίπου 440 GWh ενέργειας ετησίως.
Παράλληλα, η Enel επένδυσε περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή της εγκατάστασης, η οποία βρίσκεται στην πόλη Moquegua του Περού.
Το έργο αξίζει να αναφερθεί ότι χρηματοδοτείται από τους ίδιους πόρους του Ομίλου Enel και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ υποστηρίζεται από μια 20ετή συμφωνία αγοράς ενέργειας που υπεγράφη με το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων του Περού.
Τέλος, η εγκατεστημένη παραγωγική δυναμικότητα του Ομίλου Enel είναι περίπου 2 GW, ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της διανομής της χώρας, εξυπηρετώντας 1,4 εκατομμύρια πελάτες στην κεντρική παράκτια περιοχή της Λίμα, πρωτεύουσα του Περού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης