Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» του νορβηγικού fund στην καταβολή ετήσιας αμοιβής 2,6 δισ. δολ. στον Μusk

«Μπλόκο» του νορβηγικού fund στην καταβολή ετήσιας αμοιβής 2,6 δισ. δολ. στον Μusk
Αν και οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν υπέρ της καταβολής πακέτου ύψους 2,6 δις δολ. σε μετοχές ως ετήσιες απολαβές στον CEO της εταιρείας Elon Musk, το νορβηγικό κρατικό fund που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο θέτει εμπόδια για την υλοποίηση του συγεκριμένου σχεδίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, το fund που στις αρχές του 2018 κατείχε το 0,48% των μετοχών της Tesla, αξίας 252,5 εκατ. δολ., δεν αναφέρει γιατί ψήφισε κατά της αποζημίωσης του Musk.
Μάλιστα, το νορβηγικό fund είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι θα εργαζόταν προς την κατεύθυνση μιας ολικής αλλαγής στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών.
Τέλος, όπως αναφέρει ο CEO του ταμείου Yngve Slyngstad η άνοδος των αμοιβών δεν θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν επιτευχθεί ένα συνολικό πρόγραμμα φιλόδοξων οικονομικών στοχών.
Η πρόταση υποστηρίχθηκε από ορισμένους μεγάλους επενδυτές της Tesla, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα βοηθούσε τον Musk να οδηγήσει στην άνοδο της εταιρείας, ενώ οι επικριτές δήλωσαν ότι ήταν υπερβολικά γενναιόδωρος.
Αν τα πάρει τελικά ο Musk, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταμοιβή που έχει πιστωθεί σε στέλεχος αμερικανικής εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης