Διεθνή

Άδεια της Novatek για έρευνα πετρελαίου στη Ρωσία - Ποιος είναι ο όρος της άδειας

Άδεια της Novatek για έρευνα πετρελαίου στη Ρωσία - Ποιος είναι ο όρος της άδειας
Η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της Novatek, Novatek-Yurkharovneftegas, κέρδισε την προσφορά για γεωλογική έρευνα, εξερεύνησης και άδεια παραγωγής στο υπέδαφος Payutskiy που συμπεριλαμβάνει το πεδίο φυσικού αερίου Nanadyanskoye στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έκταση της άδειας Payutskiy υπολόγισε τους πόρους υδρογονανθράκων από 354 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, σύμφωνα με το ρωσικό σύστημα ταξινόμησης των πόρων.
Ο όρος της άδειας ανέρχεται σε 27 χρόνια και η δημοπρασία είχε ως αποτέλεσμα μια εφάπαξ πληρωμή 1,16 εκατ. δολ. για τη χρήση του υπεδάφους.
Την Τετάρτη (21/3) η Novatek έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Νο RU 2645185 C1 για την αποκλειστική τεχνολογία υγροποίησης φυσικού αερίου που ονομάζεται Αρκτική Cascade.
Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία του υγροποιημένου φυσικού αερίου βασίζεται σε μια διαδικασία υγροποίησης δύο σταδίων που είναι σύμφυτη με τη ψυχρότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο κλίμα της Αρκτικής και παράλληλα να μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή απόδοση κατά τη διαδικασία υγροποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης