Διεθνή

Rosneft και Eni απέτυχαν να ανακαλύψουν πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα

tags :
Rosneft και Eni απέτυχαν να ανακαλύψουν πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα
Σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις, όταν η Rosneft ανακάλυπτε πετρέλαιο, την Τετάρτη η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η γεώτρηση ήταν πλήρης και αναφέρεται μόνο στην εξεύρεση μιας "ανθρακικής δομής"
Η Ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η ιταλική Eni απέτυχαν να πραγματοποιήσουν εμπορική ανακάλυψη πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι γεωτρήσεις αποδείχθηκαν στεγνές, ανέφερε πηγή στο Reuters την Τετάρτη 21/3/2018.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Igor Sechin, έχει συνεργαστεί με ορισμένες ξένες εταιρείες για την ανάπτυξη των υπεράκτιων περιοχών της Ρωσίας, αν και οι δυτικές κυρώσεις ανάγκασαν ορισμένους από τους εταίρους του, όπως η ExxonMobil, να αναστείλουν τα έργα.
Ο Sechin έχει καταγράψει τη Μαύρη Θάλασσα ως περιοχή με υψηλό δυναμικό και οποιαδήποτε ανακάλυψη θα στείλει μήνυμα ότι οι κυρώσεις δεν θα παρεμποδίσουν σοβαρά τον παγκόσμιο ενεργειακό ρόλο ή τη συνεργασία της Rosneft με άλλους παγκόσμιους παίκτες.
Αλλά το πηγάδι, " Maria-1 ", στο οποίο Rosneft και Eni άρχισαν να εργάζονται τον Δεκέμβριο, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα σύμφωνα με την πηγή του Reuters.
Η Rosneft είχε προγραμματίσει ένα δεύτερο πηγάδι αν το πρώτο έδειχνε δυναμικό υδρογονανθράκων.
"Δεν θα υπάρξει τίποτα, δεν βρέθηκε τίποτα", είπε η πηγή.
"Η αποστράτευση (εξοπλισμού) έχει ξεκινήσει."
Η Eni, κατέχει μερίδιο 33,33% στο σχέδιο Zapadno-Chernomorskaya.
Η εξερεύνηση και η εκτίμηση των άκρως απότομων υδάτων διεξήχθησαν με τη βοήθεια της εξέδρας Scarabeo-9 και η Rosneft δήλωσε  ότι είχε βάθος στόχου 6.126 μέτρων.
Σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις, όταν η Rosneft ανακάλυπτε πετρέλαιο, την Τετάρτη η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η γεώτρηση ήταν πλήρης και αναφέρεται μόνο στην εξεύρεση μιας "ανθρακικής δομής".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης