Διεθνή

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Noble Group, Richard Elman

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής της Noble Group, Richard Elman
Η αναδιάρθρωση του χρέους στο επίκεντρο της επιχείρησης
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Noble Group Richard Elman, μια μέρα μετά την επέκταση της εταιρείας.
Ειδικότερα, η αποχώρηση του Richard Elman, ο οποίος παραμένει ο κορυφαίος μέτοχος, σύμφωνα με το Bloomberg ανακοινώθηκε σε δήλωση που έκανε στο χρηματιστήριο της Σινγκαπούρης.
Μέσα από τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στην Noble Group Limited, ο ιδρυτής Richard Elman, ο οποίος μετέτρεψε την εταιρεία σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους παγκοσμίως, παραιτήθηκε ως μη εκτελεστικός διευθυντής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Elman παραιτήθηκε στην ηλικία των 77 ετών. Πριν από αυτό, παραιτήθηκε ως CEO μέχρι το τέλος του 2009 και έγινε μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Μάλιστα, η κίνηση έγινε την ίδια μέρα που η S & P Global Ratings μείωσε την πιστοληπτική διαβάθμιση Noble Group σε επίπεδο που σημαίνει προεπιλογή αφού δεν μπόρεσε να πληρώσει ένα ομολογιακό δάνειο.
«Για τους επενδυτές αυτό θα μπορούσε να παρομοιαστεί με εγκατάλειψη του πλοίου, που πληγώνει την εμπιστοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδιος της αγοράς, Jingyi Pan. Ωστόσο το μεγαλύτερο θέμα παραμένει η επιβίωση της εταιρείας με τις πιο άμεσες ανησυχίες να αφορούν την αναδιάρθρωση του χρέους.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, η Goldilocks εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την δυνητικά ως "νέα αυγή" για την εταιρεία
Με την απόφαση του Elman και το σχέδιο του David Eldon να εγκαταλείψει την επόμενη ετήσια γενική συνέλευση, «η σύνθεση του εναπομείναντος συμβουλίου δεν είναι πλέον σύμφωνη με τις αρχές του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Σιγκαπούρης», ανέφερε.
Μάλιστα, ο Elman αποχώρησε σταδιακά από το ρόλο του στην εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία σημείωσε απώλειες περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.
Τέλος, έπειτα από την παραίτηση του Elman και καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τις προοπτικές επιβίωσης του εμπόρου, οι μετοχές της Noble Group υποχώρησαν έως και 12% στα 10 λεπτά της Σιγκαπούρης. Το απόθεμα έκλεισε στα 10,4 σεντς, εκτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια. Στο αποκορύφωμά της, η Noble Group είχε αγοραία αξία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης