Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook και Adobe αγοράζουν αιολική ενέργεια από μονάδα της Νεμπράσκα

Facebook και Adobe αγοράζουν αιολική ενέργεια από μονάδα της Νεμπράσκα
Το αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek, στο Dixon County, Nebraska, βρίσκεται υπό κατασκευή - Το Facebook θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια που παράγεται στη μονάδα για να τροφοδοτήσει το κέντρο δεδομένων του στο Papillon της Νεμπράσκα
Το Facebook θα επεκτείνει τη χρήση της αιολικής ενέργειας μέσω μιας νέας συμφωνίας αγοράς ενέργειας με τη Enel Green Power North America (EGPNA).
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 19/3/2018, βασίζεται σε μια προηγούμενη, στην οποία το Facebook συμφώνησε να αγοράσει την παραγωγή από ένα τμήμα 200-μεγαβάτ (MW) του αιολικού πάρκου Rattlesnake Creek στην κομητεία Dixon της Νεμπράσκα.
Σύμφωνα με τους νέους όρους, το Facebook θα αγοράσει σταδιακά όλη την παραγωγή 320 MW της μονάδας μέχρι το 2029.
Η αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του κέντρου δεδομένων του Facebook στο Papillon της Νεμπράσκα.
Ξεχωριστά, η Adobe θα αγοράσει την ενέργεια που παράγεται από τα 10 MW του αιολικού πάρκου μεταξύ 2019 και 2028.
Η μονάδα Rattlesnake Creek βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
"Η τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων μας με 100% καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια δεν είναι μόνο ένας στόχος για το Facebook, είναι μια απαίτηση της επιχείρησής μας" δήλωσε   τη Δευτέρα  ο Bobby Hollis, διευθυντή   ενέργειας στο Facebook.
"Το αιολικό πάρκο του Rattlesnake Creek θα μας δώσει τη δυνατότητα να διοχετεύσουμε το μελλοντικό μας κέντρο δεδομένων Papillion και να εκπληρώσουμε το πάθος μας να επεκτείνουμε την αγορά ενέργειας για άλλους εταιρικούς αγοραστές, όπως η Adobe".
Το αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek ανήκει στο Rattlesnake Creek Wind Project, θυγατρική της EGPNA.
Οι επενδύσεις στην κατασκευή ανέρχονται  σε περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια.
Η EGPNA συμμετέχει στο τμήμα Renewable Energies του Ομίλου Enel.
Τόσο το Facebook όσο και η Adobe αποτελούν μέρος του RE100, της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, όλες αφοσιωμένες στην ανανεώσιμη ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης