Διεθνή

Ian Taylor: Ο πρόεδρος της Vitol αναζητά κοινοπραξίες με παραγωγούς στη Μέση Ανατολή

tags :
Ian Taylor: Ο πρόεδρος της Vitol αναζητά κοινοπραξίες με παραγωγούς στη Μέση Ανατολή
Ο Taylor δήλωσε ότι η Vitol βρίσκεται σε συνομιλίες για  κοινοπραξίες ή μακροπρόθεσμες συμφωνίες με παραγωγούς όπως το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
Ο Ian Taylor, ο διάσημος trader πετρελαίου, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του CEO της Vitol Group αυτό το μήνα για να γίνει πρόεδρος της εταιρείας, αναζητά κοινοπραξίες και μακροπρόθεσμες συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.
"Θα επισκεφθώ την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και θα προσπαθήσω να προωθήσω τη Vitol και να προβώ σε ορισμένες διαρθρωτικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Taylor στην πρώτη του συνέντευξη, ως πρόεδρος της εταιρείας στην οποία  ανακοίνωσε ότι ο Russell Hardy ανέλαβε καθήκοντα CEO.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο Taylor δήλωσε ότι η Vitol βρίσκεται σε συνομιλίες για  κοινοπραξίες ή μακροπρόθεσμες συμφωνίες προσφοράς και προμήθειας με παραγωγούς όπως το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, καθώς η ευρύτερη αγορά εμπορίας πετρελαίου παραμένει μια πρόκληση.
Ο 62χρονος είπε ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί κάποια από τις συμφωνίες.
Η μετακίνηση του Taylor στην προεδρία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής 24 χρόνων κατά την οποία οδήγησε σε θεαματική ανάπτυξη τον εμπορικό οίκο που χειρίζεται πλέον περισσότερα από 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Ο Hardy, μηχανικός, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής του EMEA, ήταν ήδη υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, δήλωσε ο Taylor, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση και την καλλιέργεια σχέσεων με παραγωγούς χώρες και εταιρείες.
Η Vitol σχεδιάζει να πωλήσει μέρος της συμμετοχής της στην Varo Energy BV, καθώς ο σταθμός καθαρισμού, καυσίμων και η ευρωπαϊκή εταιρεία αποθήκευσης πωλεί μετοχές στο κοινό. Σχεδιάζει επίσης μια πιθανή δημόσια προσφορά της Vivo Energy, της επιχείρησής της καυσίμων στην Αφρική.
Ο Taylor αρνήθηκε να επιβεβαιώσει μια έκθεση της Αυστραλιανής Οικονομικής Ανασκόπησης ότι εξετάζει επίσης μια IPO της Αυστραλιανής επιχείρησης ραφιναρίσματος, λιανικής και αποθήκευσης Viva. "Έχουμε κάνει τη δουλειά", είπε. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό. Θα δούμε από πού θα πάμε από εκεί. "
Η αισιοδοξία της πετρελαϊκής αγοράς που εξέφρασαν ορισμένα κορυφαία στελέχη  στη Σύνοδο FT Global Commodities στη Λωζάνη μπορεί να είναι πρόωρη, δήλωσε, εν μέσω της συρρίκνωσης των περιθωρίων και της έλλειψης μεταβλητότητας που συμβάλλει στην αύξηση των κερδών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης