Διεθνή

Coleman (Woodside):Ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους παραγωγούς πετρελαίου για νέες επενδύσεις

Coleman (Woodside):Ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους παραγωγούς πετρελαίου για νέες επενδύσεις
Oι εταιρείες αρχίζουν επίσης να αλλάζουν το χαρτοφυλάκιό τους, σύμφωνα με τον Coleman
Με τις τιμές του πετρελαίου σε μια παρατεταμένη περίοδο σταθερότητας, οι πετρελαϊκές εταιρείες αποκτούν σταδιακά την εμπιστοσύνη για επενδύσεις για άλλη μια φορά, δήλωσε σήμερα (19/3) ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα, ο Peter Coleman, Διευθύνων Σύμβουλος της Αυστραλίας παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου Woodside Petroleum τόνισε ότι: «Είναι ένα ωραίο σημείο όπου είναι αυτή τη στιγμή, περίπου $ 60 και $ 65 ανά βαρέλι"» στο συνέδριο της Credit Suisse Asian Investment Conference στο Χονγκ Κονγκ.
«Μπορούμε να υποθέσουμε εύκολα ότι τα σημερινά 65 δολάρια σταθμίζονται με τα 80 δολάρια προ τεσσάρων ετών» είπε προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι βιώσιμες.
Αν και ο Coleman προειδοποίησε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να χρηματοδοτήσει το πετρέλαιο των 65 δολαρίων, αναγνώρισε επίσης τις διογκωμένες εξελίξεις στο χώρο, λέγοντας ότι: «Σε αυτή την τιμή, αρχίζετε να βλέπετε νέα έργα να πηγαίνουν στις τελικές επενδυτικές αποφάσεις, ώστε οι άνθρωποι αρχίζουν να αποκτούν και πάλι αυτή την εμπιστοσύνη ότι μπορούν να επενδύσουν», προσθέτοντας ότι πολλές εταιρείες πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Coleman, είναι εμφανές ότι οι εταιρείες αρχίζουν επίσης να αλλάζουν το χαρτοφυλάκιό τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το αποτύπωμα του άνθρακα τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης