Διεθνή

Συμβάσεις αιολικής ενέργειας 500 MW από την Sulzon στην Γκουτζαράτ της Ινδίας

Συμβάσεις αιολικής ενέργειας 500 MW από την Sulzon στην Γκουτζαράτ της Ινδίας
Ο τομέας της αιολικής ενέργειας αντιμετώπισε πτώση τα τελευταία χρόνια
Ο όμιλος Suzlon, ένας από τους πρωτοπόρους στην αιολική ενέργεια της Ινδίας, δήλωσε ότι έχει κερδίσει τις παραγγελίες κατασκευής δύο αιολικών πάρκων στην περιοχή Γκουτζαράτ της Ινδίας, συνολικής χωρητικότητας 500 MW.
Η Suzlon θα εκτελέσει και τα δύο έργα σε ετοιμοπαράδοτη βάση και θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης, ανέφερε η εταιρεία.
Οι προσφορές κερδήθηκαν από τους πελάτες της Suzlon από την Solar Energy Corporation της Ινδίας ή το SECI μέσω δημόσιων δημοπρασιών.
Η σύμβαση δείχνει ότι οι εργολάβοι που κέρδισαν στις πρόσφατα εισαγόμενες προσφορές για αιολική ενέργεια αρχίζουν να υλοποιούν τα έργα.
Ο τομέας της αιολικής ενέργειας αντιμετώπισε πτώση τα τελευταία χρόνια λόγω της μετάβασης από μια δομή κινήτρων που βασίζεται στις επενδύσεις σε μια δομή κινήτρων που βασίζεται στην παραγωγή από την κεντρική κυβέρνηση.
Με την εισαγωγή του καθεστώτος υποβολής προσφορών, ο κλάδος είναι έτοιμος να αυξηθεί σε 8-10 GW ετησίως", δήλωσε ο J.P. Chalasani, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Σύμφωνα με τη δομή που βασίζεται στην παραγωγή, οι εταιρείες θα είναι επιλέξιμες για κρατική στήριξη βάσει του αριθμού μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν από τις αιολικές τους εγκαταστάσεις.
Οι εταιρείες που παραθέτουν το χαμηλότερο ποσό - από την άποψη του τιμολογίου που είναι πρόθυμοι να δεχτούν - λαμβάνουν μακροπρόθεσμες εγγυήσεις αγοράς από την κυβέρνηση.
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου υπογράμμισε ότι: «Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από όλα τα τμήματα πελατών να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην άμβλυνση των κινδύνων από την αλλαγή του κλίματος και την παροχή προσιτής και ανανεώσιμης ενέργειας για όλους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης