Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vitol και Carlyle ανακοινώνουν την IPO της Varo Energy την επόμενη εβδομάδα

Vitol και Carlyle ανακοινώνουν την IPO της Varo Energy την επόμενη εβδομάδα
Η εταιρεία εκτιμάται σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο trader πετρελαίου Vitol Group και η Carlyle Group πρόκειται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα τα σχέδια για την αρχική δημόσια προσφορά της ευρωπαϊκής εταιρείας πρατηρίων καυσίμων Varo Energy BV.
Σύμφωνα με το Bloomberg η εγγραφή που αναμένεται να γίνει στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία, με έδρα το Ρότερνταμ, σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Varo είναι ιδιοκτήτρια του διυλιστηρίου Cressier στην Ελβετία και  του 45% του εργοστασίου Bayernoil στη Γερμανία. Διαθέτει επίσης περίπου 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθήκευσης καυσίμων και αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.
Η προγραμματισμένη IPO σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για την Vitol, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο trader πετρελαίου παγκοσμίως, ο οποίος απέφυγε σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες κεφαλαιαγορές και αντ 'αυτού συγκέντρωσε κεφάλαια μέσω τραπεζικών δανείων, ιδιωτικών τοποθετήσεων στις ΗΠΑ και συμφωνιών κοινών επιχειρήσεων με επενδυτές, και ταμεία υγείας.
Η Vitol έχει ήδη πουλήσει μετοχές σε δύο μικρότερες επιχειρήσεις - τη μονάδα τερματικού σταθμού και αποθήκευσης και την εταιρεία ερευνών  Arawak Energy Ltd., στο  Καζακστάν.
Ο άλλος μέτοχος της Varo είναι η Reggeborgh, μια ολλανδική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων, με κάθε γκρουπ να κατέχει το ένα τρίτο της εταιρείας.
Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία από τότε που δημιουργήθηκε το 2012.
Το διυλιστήριο Cressier στην Ελβετία χειρίζεται 68.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ το 45της μονάδας  Bayernoil στη Γερμανία ισοδυναμεί με χωρητικότηατ περίπου 97.000 βαρελιών την ημέρα.
Η Varo διευθύνεται από τον Roger Brown, βετεράνο της βιομηχανίας διυληστηρίων, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν για την BP Plc και την Klesch Petroleum.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης