Διεθνή

Η συμβολή της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην οικονομία της Τουρκίας

Η συμβολή της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην οικονομία της Τουρκίας
Η υδροηλεκτρική ενέργεια στήριξε την τουρκική οικονομία με την προσθήκη 30 εκατομμυρίων δολαρίων
Η Τουρκία παρήγαγε 58,4 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικές μονάδες το 2017 παρά τη σοβαρότερη ξηρασία των τελευταίων 44 ετών και σχεδιάζει επέκταση της παραγωγής στα 90 δισεκατομμύρια kWh, σύμφωνα με τον Υπουργό Δασών και Υδάτων Veysel Eroglu.
«Οι 58,4 δισεκ. KW ηλεκτρικής ενέργειας από τις υδροηλεκτρικές μονάδες έδωσαν ώθηση στην οικονομία της Τουρκίας το 2017, προσθέτοντας 9,9 εκατ. λίρες Τουρκίας» πρόσθεσε ο υπουργός.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Τουρκία κατασκεύασε 511 υδροηλεκτρικούς σταθμούς το 2003, όταν νέες επενδυτικές στρατηγικές υλοποιήθηκαν μέσω της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.
Το 2003 η Τουρκία είχε 276 υδροηλεκτρικούς σταθμούς με παραγωγική δυναμικότητα 26 δισεκατομμύρια kWh.
Έκτοτε, η υδροηλεκτρική ενέργεια στήριξε την τουρκική οικονομία με την προσθήκη 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα στα τέσσερα σπίτια στην Τουρκία τροφοδοτείται επί του παρόντος από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται σε υδροηλεκτρικές μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Eroglu επαίνεσε τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς για την παροχή καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χωρίς να προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος ή εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Αναγνώρισε επίσης ότι οι υδροηλεκτρικές μονάδες είναι σε θέση να συμβάλλουν στον έλεγχο των επιπέδων των υδάτων για την πρόληψη των πλημμυρών.
Η Τουρκία σχεδιάζει να παράγει 110 δισ. KWh ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια μέχρι τα τέλη του 2019, δήλωσε ο Eroglu.
Ο ιδιωτικός τομέας στην Τουρκία έχτισε 56 υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αρχίσει επίσημα, συμπέρανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης