Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): "Πολιτικά υποκινούμενη" θα θεωρηθεί η απόφαση του Λονδίνου να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου

Novak (Ρωσία):
Η βρετανίδα πρωθυπουργός T. May γνωστοποίησε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη 14/3  ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βολιδοσκοπεί άλλες χώρες, εκτός της Ρωσίας, για τις προμήθειες φυσικού αερίου
Kάθε χώρα είναι ελεύθερη να επιλέγει τη δική της ενεργειακή πολιτική  δήλωσε σήμερα 15/3/2018 ο υπουργός Ενεργείας της Ρωσίας ο Al. Novak μιλώντας σε δημοσιογράφους τονίζοντας παράλληλα ότι ενδεχόμενη απόφαση του Λονδίνου για περιορισμό των εισαγωγών φυσικούα αερίου θα θεωρηθεί "πολιτικά υποκινούμενη" .
Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενεργείας της Ρωσίας ότι πληροφορήθηκε σήμερα πως η Βρετανία εξετάζει τη μείωση στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει μετά την απόδοση της ευθύνης στη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Sergei Scripal.
Αν το Λονδίνο λάβει μια τέτοια απόφαση, θα θεωρηθεί "πολιτικά υποκινούμενη" και  κάτι τέτοιο δεν συμβάλλει στην προώθηση του ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου επεσήμανε ο Novak.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός T. May γνωστοποίησε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη 14/3  ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βολιδοσκοπεί άλλες χώρες, εκτός της Ρωσίας, για τις προμήθειες φυσικού αερίου.
Η May είπε επίσης ότι  μαζί με την ΕΕ εξακολουθούν να αναζητούν μια ευκαιρία για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο καθώς η Μόσχα φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε αυτή την εξάρτηση για να ασκήσει επιρροή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης