Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Είμαστε έτοιμοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - ΒΙΝΤΕΟ

Erdogan: Είμαστε έτοιμοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - ΒΙΝΤΕΟ
Σαφείς οι αιμχές του Erdogan
Σε ντελίριο παραμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος αφού τα έβαλε με την ΕΕ που έχει δώσει 400 δις ευρώ στην Ελλάδα και τίποτα στην Τουρκία και υποστήριξε ότι η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας είναι ειρηνική, επεσήμανε την ανάγκη η Τουρκία να προετοιμαστεί ακόμα και για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η προειδοποίηση του Erdogan για μια νέα παγκόσμια πολεμική σύρραξη έγινε με αφορμή το σχέδιο των ΗΠΑ να κατασκευάσουν 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.
Και οι αιχμές του σαφείς.
«Το ερώτημα είναι τι ανάγκη υπάρχει να κατασκευαστούν αυτές οι στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.
Φαίνεται ότι αυτές οι βάσεις στρέφονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν» είπε ο Erdogan, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχομένα.
Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu στις ΗΠΑ.
Αν και η εξέλιξη αυτή φαίνεται να σχετίζεται με την αποχώρηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Rex Tillerson, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο πρώην διοικητής της CIA, M. Pompeo, το τουρκικό ΥΠΕΞ απέφυγε να γνωστοποιήσει το λόγο της ακύρωσης της επίσκεψης.
Γεγονός που με τη σειρά ενισχύει τις ενδείξεις για επιδείνωση των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων.

Δείτε εδώ το βίντεο
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης