Διεθνή

Κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών θα ανοίξει το εργοστάσιο δίπλα σε σουηδική μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών θα ανοίξει το εργοστάσιο δίπλα σε σουηδική μονάδα  ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η νέα εγκατάσταση ανταγωνίζεται τη σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt - GSR να ξεκινήσει την κατασκευή δίπλα στην παλιά μονάδα αυτοκινήτων της Saab
Η GSR Capital, η κινεζική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που αγόρασε την επιχείρηση παραγωγής μπαταριών της Nissan Motor Co., σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στην National Electric Vehicle Sweden AB.
Η GSR ανακοίνωσε  ότι θα κατασκευάσει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών δίπλα στην εγκατάσταση της NEVS, ενός πρώην εργοστασίου αυτοκινήτων Saab στο Trollhatten.
 Οι Κινέζοι επενδυτές με επικεφαλής τον Kai Johan Jiang μετατρέπουν το εργοστάσιο της Saab σε μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, δημιουργώντας αυτοκίνητα με το σήμα NEVS.
"Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει συστοιχίες μπαταριών για 400.000-500.000 αυτοκίνητα ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται μόνο να προμηθεύουν  τα NEVS με μπαταρίες, αλλά βασίζονται σε άλλους πελάτες στη Σουηδία και την Ευρώπη", δήλωσε ο Fredrik Fryklund, διευθυντής επικοινωνιών της NEVS στο Bloomberg.
Η νέα εγκατάσταση ανταγωνίζεται το σχέδιο της Northvolt AB για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας. Η ανακοίνωση της GSR έρχεται μια μέρα αφού η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Volkswagen AG δήλωσε ότι εξασφάλισε 20 δισ. ευρώ σε προμήθειες μπαταριών.
Η GSR δεν ανακοίνωσε πότε αναμένουν να ολοκληρώσουν το εργοστάσιο της μπαταρίας. Η επένδυση στη NEVS θα γίνει ως δάνειο μετατρέψιμο σε μετοχές της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης