Διεθνή

Βραζιλία: Μείωση των εισαγωγών καυσίμων βλέπει η Petrobras Distribuidora

Βραζιλία: Μείωση των εισαγωγών καυσίμων βλέπει η Petrobras Distribuidora
Η βραζιλιάνικη εταιρεία διανομής καυσίμων Petrobras Distribuidora SA πρόβλεψε την Τετάρτη  14/3/2018 πτώση των εισαγωγών καυσίμων φέτος σε σχέση με το  2017 εν μέρει λόγω μιας πιο επιθετικής πολιτικής τιμολόγησης από την κρατική επιχείρηση Petroleo Brasileiro.
Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για τα τριμηνιαία αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος Ivan de Sá ανέφερε επίσης ότι μειώνεται το περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες που συνήθως εισάγουν καύσιμα.
"Η διαφορά μεταξύ του τρέχοντος έτους και του τελευταίου είναι ότι τα κέρδη από τις εισαγωγές καυσίμων είναι πολύ χαμηλότερα", δήλωσε ο de Sá.
Οι μετοχές της Petrobras Distribuidora, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην Petrobras  αυξήθηκαν κατά 4% στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο, μετά τα αποτελέσματα και ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλει μερίσματα ύψους 1 δισεκατομμύριο reais (306,5 εκατ. δολ.)
Στην πρώτη έκθεση κερδών από την αρχική δημόσια προσφορά του Δεκεμβρίου, η εταιρεία παρουσίασε καθαρό εισόδημα 531 εκατομμυρίων reais, πολύ πάνω από μια εκτίμηση της  Thomson Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης