Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Gazprom μειώνει θέσεις εργασίας και κλείνει γραφεία της στη Δύση

tags :
Η Gazprom μειώνει θέσεις εργασίας και κλείνει γραφεία της στη Δύση
Θα τα μεταφέρει στην Αγία Πετρούπολη
H Ρωσική Gazprom θα μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα υπερπόντια γραφεία εμπορικών συναλλαγών και εξαγωγών της, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, και θα τα μεταφέρει στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το Reuters, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Δύση.
Η απόφαση αντανακλά μια ευρύτερη τάση των ρωσικών κρατικών επιχειρήσεων να αποχωρήσουν από τη Δύση ως μέρος της προσπάθειας του Προέδρου Vladimir Putin να επαναπατρίσει κεφάλαια με στόχο να μειώσει την έκθεσή του σε κυρώσεις και να ενισχύσει την εγχώρια οικονομία.
Η αναδιοργάνωση έρχεται την ώρα που στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας - όπου η Gazprom έχει το μεγαλύτερο εμπορικό γραφείο –υπάρχει νέα ένταση  μετά τις δηλώσεις της  πρωθυπουργού Theresa May ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα σε αγγλική πόλη.
Ωστόσο, η απόφαση για θέσεις εργασίας λήφθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο κατασκόπων, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.
Η Gazprom, η οποία έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες. Η εταιρεία τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να αναδιοργανώσει τις συναλλαγές της στο εξωτερικό και τις εξαγωγές της, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης