Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γκάνα: IPO 75 εκατ. δολ για την Energy Commercial Bank

Γκάνα: IPO 75 εκατ. δολ για την Energy Commercial Bank
Αρχική δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα -  Η Energy Bank επιδιώκει να καλύψει τις νέες ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις
Η Energy Commercial Bank Ltd. της Γκάνα θα συγκεντρώσει περίπου 330 εκατομμύρια cedis (75 εκατομμύρια δολάρια) μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, καθώς προετοιμάζεται για τα νέα όρια που θέτει  η ρυθμιστική αρχή για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Η πώληση μετοχών θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με την IC Securities Ltd. ως σύμβουλο συναλλαγών σύμφωνα με δηλώσεις του  Charles Nixon Yeboah, εκπρόσωπου της τράπεζας σε συνέντευξή του τη Δευτέρα
Η τράπεζα θα εγγραφεί στο Χρηματιστήριο της Γκάνα
Οι επικεφαλής της HFC Bank Ltd. τοπική μονάδα της Access Bank Plc σχεδιάζουν να πουλήσουν μετοχές, αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις σε 400 εκατομμύρια cedis από 120 εκατομμύρια cedis,.
Η Energy Group, νιγηριανός επενδυτικός όμιλος που κατέχει σήμερα την τράπεζα, είναι έτοιμη να μειώσει το ποσοστό σε 30% ως αποτέλεσμα της πώλησης μετοχών, δήλωσε ο Yeboah. "Ένας από τους κύριους στόχους είναι να δοθεί η ευκαιρία στους επενδυτές από την Γκάνα να κατέχουν μερίδια στην τράπεζα".
Ο όμιλος Energy αποτελείται από 16 εταιρείες και έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Yeboah.
η σύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο της Σύρου με το Λαύριο, καθώς και με τα νησιά Πάρο, Μύκονο και Τήνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης