Διεθνή

Αιολικό deal της Senvion 30 MW από την Engie στην Ινδία

Αιολικό deal της Senvion 30 MW από την Engie στην Ινδία
Έργο αιολικής ενέργειας 30 MW από την Engie ανατέθηκε στην γερμανική κατασκευάστρια ανεμογεννητριών Senvion, προκειμένου να παραδώσει το έργο Tithwa, στο πλαίσιο της αυξανόμενης έμφασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ινδία.
Ειδικότερα, το έργο θα περιλαμβάνει 13 στροβίλους Senvion 2.3M120 ύψους 120 μέτρων, οι οποίοι θα παράγουν αρκετή καθαρή ενέργεια για να καλύψουν τις ανάγκες σε ενέργεια σχεδόν 33.000 ινδικών σπιτιών.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη σύναψη της σύμβασης στη Senvion αποτελεί η τεχνική κατάρτιση, την ώρα που το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Το πεδίο εφαρμογής του έργου περιλαμβάνει 10ετή σύμβαση συνολικής λειτουργίας και συντήρησης.
Ο Jürgen Geissinger, Διευθύνων Σύμβουλος της Senvion, δήλωσε: "Η τεχνολογική εμπειρία της Senvion καθώς και η αυστηρή γεωγραφική επέκτασή μας, έπεισαν και πάλι τον πελάτη μας Engie - τώρα προσφέρουμε τις σωστές λύσεις για άκρως ανταγωνιστικές αγορές όπως η Ινδία».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Η απόφαση της Engie αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην επιτυχημένη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της Senvion: η τεχνολογική δύναμη και οι αξιόπιστες εταιρικές σχέσεις είναι το κλειδί για την είσοδο και την επέκταση σε νέες αναπτυσσόμενες ελκυστικές αγορές».
Από την άλλη πλευρά, ο Malcolm Wrigley της ENGIE India, δήλωσε: "Πρόκειται για μια καλά δομημένη αιολική ανάπτυξη που συνδέεται με το δίκτυο στην Ινδία, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική του Ομίλου να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση. Η Senvion προσέφερε ένα καλό συνδυασμό ποιότητας και τεχνολογίας με μια ανταγωνιστική εμπορική συμφωνία που θα μας βοηθήσει να καταστήσουμε αυτό το έργο εφικτό και έχουμε εμπιστοσύνη που θα προσφέρει η Senvion».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης