Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Βορειοκορεατών χάκερ κατά τουρκικού οικονομικού τομέα

Επίθεση Βορειοκορεατών χάκερ κατά τουρκικού οικονομικού τομέα
H επίθεση έγινε από την ομάδα “Hidden Cobra”
Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοασφάλειας McAfee Inc, τουρκικές οικονομικές υποδομές δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα “Hidden Cobra”, που έχει δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα.
Ο πρώτος στόχος ήταν ένας κρατικός οικονομικός οργανισμός που δεν κατονομάστηκε και ο δεύτερος, πάλι κρατικός οργανισμός στο χώρο της οικονομίας και του εμπορίου. Επίθεση δέχτηκε και ένας τρίτος μεγάλος τουρκικός οικονομικός οργανισμός, που επίσης δεν κατονομάστηκε από την McAfee.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, δεν είναι η πρώτη φορά που οικονομικός οργανισμός της Τουρκίας δέχεται κυβερνοεπίθεση, με το πιο γνωστό παράδειγμα την επίθεση κατά της Akbank TAS στα τέλη του 2016.
Σύμφωνα με ερευνητική επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου, η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει ένα επιθετικό πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων που έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να προκαλέσει διακοπές στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και να κατευθύνει πόρους προς το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων της της χώρας, ενισχύοντας τη δυνατότητα αποφυγής των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος της.
Η ανακοίνωση της McAfee για το πρόσφατο περιστατικό, δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για το ύψος και την έκταση της ζημιάς, ωστόσο η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αποστολή email με κακόβουλο έγγραφο Word.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης