Διεθνή

Κολομβία: Τον Απρίλιο η πρώτη δημοπρασία πετρελαϊκών μπλοκ μετά από 4 χρόνια

Κολομβία: Τον Απρίλιο η πρώτη δημοπρασία πετρελαϊκών μπλοκ μετά από 4 χρόνια
 Ενεργειακές επενδύσεις αναζητούν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής
Η Κολομβία σχεδιάζει να αναθέσει μέχρι και 15 πετρελαϊκά μπλοκ τον επόμενο μήνα και θα αρχίσει να προσφέρει χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές για εξερεύνηση και παραγωγή από τον Μάιο, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας στο Reuters.
Η κίνηση, η πρώτη προσφορά νέων περιοχών στην Κολομβία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έρχεται καθώς μερικοί από τους γείτονές της επιδιώκουν επίσης νέες ενεργειακές επενδύσεις.

Φέτος, εν μέσω υψηλότερων τιμών πετρελαίου και αύξησης του κεφαλαίου έρευνας, γύροι προσφορών πραγματοποιούνται επίσης στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Μεξικό και την Ουρουγουάη.
Η επερχόμενη ανάθεση αφορά περιοχές της Κολομβίας στη λεκάνη Sinu-San Jacinto, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ο Orlando Velandia, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής National Hydrocarbon Association, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της διάσκεψης για την ενέργεια CERAWeek.
Η Κολομβία πρέπει να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις για να αυξήσει την στάσιμη παραγωγή αργού και φυσικού αερίου.
Η χώρα των Άνδεων σχεδιάζει να αυξήσει ελαφρά μόνο την παραγωγή στα 900.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως φέτος, δήλωσε ο Velandia.
Η τελευταία δημοπρασία πετρελαιοφόρων πεδίων της χώρας εξασφάλισε ξένες επενδύσεις για επτά έργα σε μη συμβατικές πετρελαϊκές περιοχές σχιστόλιθου το 2014.
"Θέλουμε να δώσουμε το μέγιστο δυνατό όγκο μπλοκ σε αυτή τη διαδικασία ... Αυτή η (τετραετής) παύση ήταν χρήσιμη για την απόκτηση εμπειριών σε ένα περιβάλλον χαμηλών τιμών", δήλωσε ο Velandia.
Οι εταιρείες Parex Resources του Καναδά, η μονάδα της κινεζικής CNOOC Nexen Petroleum, η Hocol της Κολομβίας, η Talisman Energy της Repsol και η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, είναι μεταξύ των ποθανών ενδιαφερομένων.
Θα υποβάλουν προσφορές τις επόμενες ημέρες, με τα αποτελέσματα να αναμένονται στις αρχές Απριλίου, δήλωσε ο Velandia.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης