Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα «εκτιναχθούν» οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με την General Motors

Θα «εκτιναχθούν» οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με την General Motors
Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η Κίνα
Η Κίνα θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα αναπτυχθούν στο εγγύς μέλλον, δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της General Motors (GM), Mary Barra, στην ομιλία της στο CERAWeek 2018 από τη διάσκεψη IHS Markit στο Χιούστον του Τέξας.
"Είμαστε στη μέση μιας επανάστασης των μεταφορών, τα οχήματά μας και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράμε μαζί τους αλλάζουν ριζικά λόγω των νέων τεχνολογιών και των εξελισσόμενων απαιτήσεων των πελατών μας", ανέφερε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Πέρυσι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πώλησαν 1,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Η GM θα εισαγάγει τουλάχιστον 20 νέα ολοκαίνουργια μοντέλα στην αγορά μέχρι το 2023, στο πλαίσιο των μελλοντικών σχεδίων για της μηδενικές εκπομπές ρύπων», υπογραμμίζοντας ότι: «Η δέσμευσή μας για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον με μηδενικές εκπομπές είναι σταθερή, ανεξάρτητα από τυχόν τροποποιήσεις στα μελλοντικά πρότυπα οικονομίας καυσίμου. Οι πελάτες χρειάζεται να ‘’αγκαλιάσουν’’ τα νέα οχήματα σε μια αγορά όπου οι τιμές φυσικού αερίου είναι σχετικά χαμηλές με ένα καθαρότερο ηλεκτρικό δίκτυο για να τα υποστηρίξουν».
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο με πωλήσεις 28 εκατ. οχημάτων το 2016.
Ωστόσο, μόνο το 1% αυτών ήταν ηλεκτρικά οχήματα.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της χώρας αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φθάσουν τα δύο εκατομμύρια μέχρι το 2020 και αργότερα θα συνεχίσουν να αυξάνονται για να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στο 20% στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων έως το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης