Διεθνή

Ν. Αφρική: Tα χρέη "πνίγουν" την Eskom - Προχωρεί σε μείωση προσωπικού και πώληση περιουσιακών στοιχείων

Ν. Αφρική: Tα χρέη
Δάνειο 5 δισ. δολ. πήρε τον Φεβρουάριο η επιχείρηση προκειμένου να διατηρήσει τα βασικά επίπεδα ρευστότητας
Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ενέργειας στην Αφρική η Eskom επανεξετάζει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένου αριθμού προσωπικού και πιθανών πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, για να βρει μια διέξοδο για το διογκωμένο  χρέος της και να αναπτύξει ένα πιο βιώσιμο μοντέλο, σύμφωνα με τον πρόεδρό της.
Η κρατική επιχείρηση της Νότιας Αφρικής Eskom Holdings SOC Ltd. θα διανύσει μια δύσκολη εβδομάδα, στην οποία θα εξετάσει τις επιλογές της στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης αδυναμιών που την ανάγκασε να λάβει δάνειο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 422 εκατομμύρια) για το Φεβρουάριο προκειμένου να διατηρήσει τα βασικά επίπεδα ρευστότητας.
"Η διάρθρωση του κόστους μας δεν είναι σίγουρα σωστή", δήλωσε ο Jabu Mabuza, πρόεδρος του Eskom στο Κέιπ Τάουν, στο Bloomberg. "Πρέπει να βοηθήσουμε τον οργανισμό να δομηθεί με ανθρώπους, περιουσιακά στοιχεία, και χρηματοδότηση με τον κατάλληλο τρόπο".
Η οικονομική κρίση της Eskom οφείλεται σε παράγοντες όπως η αδύναμη ζήτηση, και οι παραβατικοί δήμοι που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Η επιχείρηση ήρες μια «ανάσα» αυτό τον μήνας υπογράφοντας μια βραχυπρόθεσμη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μια ομάδα τραπεζών, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν.
 Ο Mabuza διορίστηκε πρόεδρος τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του διοικητικού συμβουλίου, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Cyril Ramaphosa εξελέγη, υποσχόμενος καλύτερη διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων και πάταξη της διαφθοράς.
Η επιχείρηση πρέπει να αντιμετωπίσει τους "απαράδεκτους" δείκτες χρέους προς ίδια κεφάλαια, οι οποίοι υπερβαίνουν το 70% σε σύγκριση με το δείκτη αναφοράς περίπου 50%, δήλωσε ο Mabuza.
Πρέπει να εξετάσει τη διάθεση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης μιας εταιρείας που κατέχει.
"Όταν δεν έχετε χρήματα πρέπει να κοιτάξετε οτιδήποτε έχει αξία που μπορείτε να πουλήσετε", συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης