Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Saudi Aramco περνά στην αντεπίθεση - Ξεκινά την δική της «επανάσταση του σχιστόλιθου»

Η Saudi Aramco περνά στην αντεπίθεση - Ξεκινά την δική της «επανάσταση του σχιστόλιθου»
Η Aramco θα αρχίσει την άντληση αντισυμβατικού αερίου μέχρι το τέλος Μαρτίου - Η λεκάνη Jafurah ανταγωνίζεται την Eagle Ford στο Τέξας
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, πρόκειται να συμμετέχει στην επανάσταση σχιστόλιθου σχεδιάζοντας να ξεκινήσει την παραγωγή μη συμβατικού φυσικού αερίου αυτό το μήνα και να εκμεταλλευτεί αποθέμτα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν  το Eagle Ford  στο Τέξας.
Οι φυσικοί πόροι της Σαουδικής Αραβίας από σχιστόλιθο και άλλες εναλλακτικά αποθέματα είναι "τεράστιοι", δήλωσε ο Khalid Al Abdulqader, γενικός διευθυντής Aramco, στην Manama του Μπαχρέιν.
Η παραγωγή στη λεκάνη της Βόρειας Αραβίας ς θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα φτάσει στο στόχο της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Η Aramco σύμφωνα με το Bloomberg, πραγματοποιεί επίσης γεώτρηση για αντισυμβατικό αέριο στις λεκάνες του Νότου Ghawar και Jafurah, συμπλήρωσε.
Το Jafurah στην ανατολική Σαουδική Αραβία είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το Eagle Ford, το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού φυσικού αερίου των ΗΠΑ, δήλωσε ο Al Abdulqader, χωρίς να αναφερθεί στις ποσότητες  αέριου στο Jafurah.
Η κρατική Saudi Arabian Oil Co., γνωστή ως Aramco, σχεδιάζει να δαπανήσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια για έργα τα επόμενα 10 χρόνια για να διατηρήσει την πλεονάζουσα παραγωγική της ικανότητα στο πετρέλαιο και να ενισχύσει την εξερεύνηση και παραγωγή συμβατικού και μη συμβατικού φυσικού αερίου, δήλωσε ο Nasser τον Ιούλιο.
Οποιαδήποτε αύξηση των προμηθειών αερίου από σχιστόλιθο και άλλα σκληρά πετρώματα θα ελευθερώσει το αργό πετρέλαιο που χρησιμοποιεί η Σαουδική Αραβία στις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, επιτρέποντας στη χώρα να εξάγει το πετρέλαιο αποκομίζοντας μεγαλύτερο κέρδος.
Το  Eagle Ford στο Τέξας είχε 22,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθέματα φυσικού αερίου από σχιστόλιθο το 2016, σύμφωνα με έκθεση της Energy Information Administration τον Φεβρουάριο.
Η Aramco σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου σε 23 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα την επόμενη δεκαετία, δήλωσε ο Nasser.
 Η Σαουδική Αραβία είναι επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης