Διεθνή

Ben van Beurden: Η παραγωγή φυσικού αερίου της Shell θα μπορούσε να είναι τριπλάσια του πετρελαίου έως το 2050

Ben van Beurden: Η παραγωγή φυσικού αερίου της Shell θα μπορούσε να είναι τριπλάσια του πετρελαίου έως το 2050
Η Royal Dutch Shell θα μπορούσε να ενισχύσει το μερίδιό της στην παραγωγή φυσικού αερίου και να την τριπλασιάσει  σε σχέση με την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά το ήμισυ έως το 2050, δήλωσε σήμερα 7/3/2018 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ben van Beurden.
Μιλώντας στο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον, ο van Beurden περιέγραψε μια σειρά μέτρων που η αγγλο-ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει προκειμένου να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνουν τον περιορισμό των εκπομπών από τις δραστηριότητές της καθώς και τις εκπομπές από την καύση της βενζίνης και του φυσικού αερίου από τους πελάτες.
"Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η καθαρή φιλοδοξία για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα μεταμορφώσει το μίγμα προϊόντων της εταιρείας μας", δήλωσε ο van Beurden.
Εκτός από την αύξηση του μεριδίου του φυσικού αερίου, του λιγότερο ρυπογόνου ορυκτού καυσίμου, από περίπου 50% πού είναι σήμερα, η Shell θα μπορούσε επίσης να πουλήσει ενέργεια από αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης, βιοκαύσιμα και να χρησιμοποιήσει τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).
Η Shell προωθεί ακόμη ένα πρόγραμμα που χρεώνει πελάτες 1 έως 2 σεντς στην αντλία βενζίνης ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να φυτευθούν δέντρα σε όλο τον κόσμο και να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπλήρωσε.
Ωστόσο, ο κ. Van Beurden δήλωσε ότι ο τομέας της ενέργειας θα χρειαστεί επιχειρήσεις παραγωγής φυσικού αερίου για να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου, ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου.
Η Shell, κορυφαία εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, παράγει σήμερα περίπου 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, εκ των οποίων περίπου το ήμισυ είναι φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης