Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Αγκόλας υποχωρούν και η ΙΕΑ προειδοποιεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Αγκόλας υποχωρούν και η ΙΕΑ προειδοποιεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει
Οι αποστολές είναι οι χαμηλότερες από το 2008 τουλάχιστον
Οι εξαγωγές πετρελαίου της  Αγκόλα υποχωρούν και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ΙΕΑ προειδοποιεί  ότι τα γηρασμένα πεδία και η έλλειψη ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές σημαίνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει.
Οι αποστολές από το κράτος του ΟΠΕΚ θα φθάσουν κατά μέσο όρο 1,52 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, το πιο αδύναμο ξεκίνημα έτους από την άποψη των εκροών από τότε που το Bloomberg άρχισε να συγκρίνει τα μηνιαία προγράμματα φόρτωσης το 2008.
Η χώρα της Δυτικής Αφρικής, η οποία εξάγει τη συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής της, αγωνίζεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις καθώς μερικοί από τους παλαιότερους τομείς της αρχίζουν να ωριμάζουν, σύμφωνα με την ΙΕΑ.
Είτε από τύχη είτε από σχεδιασμό, η παρακμή σημαίνει ότι η χώρα - παράλληλα με τη Βενεζουέλα - συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον συμβατών με την πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ να μειώσουν τις προμήθειες πετρελαίου και να εξαλείψουν την παγκόσμια υπερπροσφορά.
"Η Αγκόλα αγωνίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα για να συνεχίσει την παραγωγή και η μείωση της παραγωγικής ικανότητάς της δεν είναι εθελοντική", δήλωσε ο Harry Tchilinguirian,, επικεφαλής της στρατηγικής των αγορών βασικών προϊόντων στην BNP Paribas SA στο Λονδίνο.
Η Αγκόλα διαθέτει σειρά πετρελαϊκών πεδίων βαθέων υδάτων τα οποία είναι πιο ακριβά από ό, τι τα χερσαία, και η ανάγκη τους για «συνεχή στήριξη» είναι ένας από τους λόγους πίσω από την ολίσθηση της παραγωγής, καθώς κορυφώθηκε στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2008, ανέφερε η IEA στην έκθεση Oil 2018 της Δευτέρας.
 Ο οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι προβλέπει ότι η ικανότητα της χώρας να παράγει αργό πετρέλαιο θα μειωθεί στα 1,29 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης