Διεθνή

Καθησυχαστικός ο Ali al-Naimi (Σ. Αραβία) για ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης του αργού πετρελαίου

Καθησυχαστικός ο Ali al-Naimi (Σ. Αραβία) για ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης του αργού πετρελαίου
Απαραίτητη η στροφή της ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας στα μέταλλα
Καθησυχαστικός ήταν στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, με αφορμή την ανησυχία αρκετών για την πιθανή πτώση της μελλοντικής ζήτησης αργού πετρελαίου, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε αν βλέπει απειλή για τη ζήτηση πετρελαίου από τις κλιματικές πολιτικές και την αυξανόμενη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση της ζήτησης από τη μεταφορά θα αντισταθμιστεί περισσότερο από την ανάπτυξη σε άλλες βιομηχανίες».
Η Aramco, με εκτιμώμενα 260 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαϊκών αποθεμάτων, είναι στο επίκεντρο της αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στο κομμάτι της ανάπτυξης.
Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με τον Ali al-Naimi πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη κοιτασμάτων ορυκτών όπως το διοξείδιο του πυριτίου για να βοηθήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας, όπως επίσης να ληφθεί υπόψη η σπουδαιότητα της ηλιακής ενέργειας μαζί με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Τέλος, όσον αφορά τον Ali al-Naimi, υπενθυμίζουμε ότι ήταν από τους πιο ένθερμους διαφωνούντες στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Ο πρώην υπουργός Πετρελαίου βρισκόταν στο συγκεκριμένο πόστο από το 1995 και αντικαταστάθηκε τον Μάιο του 2016

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης