Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Statoil - Polenergia σε έργα αιολικής ενέργειας της Πολωνίας

Συμφωνία Statoil - Polenergia σε έργα αιολικής ενέργειας της Πολωνίας
Η Statoil αναπτύσσει ήδη το παράκτιο αιολικό πάρκο Arkona μαζί με την EON στο γερμανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας
Συμφωνία με την ενεργειακή εταιρεία της Πολωνίας Polenergia υπέγραψε η νορβηγική Statoil για την απόκτηση ποσοστού 50% σε δύο έργα αιολικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του πρώιμου σταδίου της όλης διαδικασίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δύο έργα έχουν προγραμματισμένη χωρητικότητα 1.200 μεγαβάτ με δυνατότητα να τροφοδοτούν περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολωνικά νοικοκυριά.
Η εκτελεστική αντιπρόεδρος νέων ενεργειακών λύσεων της Statoil Irene Rummelhoff τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε συνάψει εταιρική σχέση με την Polenergia, μια έμπειρη εταιρεία ενέργειας με ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με βαθιά γνώση της πολωνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
Μάλιστα στόχος της Statoil είναι να αυξηθεί σημαντικά η ανανεώσιμη ενέργεια επενδύοντας μέχρι το 2030 έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επικερδείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Η εξαγορά αυτή ενισχύει την παρουσία μας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας προσφέροντας ευκαιρίες με διευρυμένη προοπτική", δήλωσε η Rummelhoff.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης