Διεθνή

Sisi: Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία

Sisi: Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία
Μετά την αγορά μεριδίου από τη Rosneft του κοιτάσματος Zohr, η Αίγυπτος θέλει ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας με τη Ρωσία και ιδιαιτέρως στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Abdel Fattah al-Sisi μετά τη συνάντησή του με τον διευθύνοιντα σύμβουλο της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Igor Sechin, στο Κάιρο.
Η δήλωση αυτή ήρθε ως επακόλουθο της εξαγοράς από τη Rosneft του 30% του μεριδίου της ιταλικής Eni στο πεδίο φυσικού αερίου Shourouk του θαλάσσιου κοιτάσματος Zohr, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο της Μεσογείου με περιεκτικότητα 850 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Σύμφωνα δε με ενημέρωση της Προεδρίας της Αιγύπτου, οι δηλώσεις του Sisi επιβεβαιώνουν την βούληση του Καΐρου να συνεργαστεί με ρωσικές εταιρείες.
Επίσης, αναφέρει, οι δηλώσεις του Igor Sechin έδειξαν, ότι οι πολλά υποσχόμενες αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αιγύπτου παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Rosneft.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης