Διεθνή

Συμφωνία της PetroChina για την αγορά πετρελαίου από την Λιβύη

Συμφωνία της PetroChina για την αγορά πετρελαίου από την Λιβύη
Η συμφωνία έρχεται μετά  τις συμβάσεις της Shell και της BP για την αγορά αργού της Λιβύης -  Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης σταθεροποιείται παρά την πολιτική αβεβαιότητα
Η PetroChina Co. προχώρησε σε συμφωνία για την υπογραφή ετήσιας σύμβασης για την αγορά αργού από την Λιβύη μετά από την υπογραφή παρόμοιων συμφωνιών από μεγάλες εταιρίες πετρελαίου, όπως η Royal Dutch Shell Plc και η BP Plc, υπογραμμίζοντας την ανάκαμψη της παραγωγής της χώρας, ακόμη και όταν εξακολουθεί να υφίσταται πολιτική αβεβαιότητα.
Είναι η πρώτη συμφωνία της κινεζικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου με την Libya’s National Oil Corp. από το 2013.
Η BP και η Shell προχώρησαν επίσης τον Ιανουάριο σε ετήσιες συμφωνίες αγοράς αργού από τη Λιβύη.
Η λίστα της NOC’s το 2017 αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων των Eni SpA, Total SA, OMV AG, Repsol SA, Rosneft PJSC, Lukoil PJSC και Glencore Plc, θα συνεχιστεί για το 2018 και θα προστεθούν στον κατάλογο μόνο οι Shell, BP και PetroChina ,ανέφερε πηγή του Bloomberg .
Η Λιβύη διατηρεί σταθερή την παραγωγή πετρελαίου στα 1,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, καθώς η υψηλότερη παραγωγή από δύο από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά της πεδία αντισταθμίζει τον αντίκτυπο ενός τερματισμού λειτουργίας σε μια βασική μονάδα που διαχειρίζεται η ιταλική εταιρεία Eni.
 Ενώ η επιστροφή μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών στον κατάλογο πελατών τους θα ήταν καλή είδηση για τη χώρα, η παραγωγή της Λιβύης παραμένει πολύ χαμηλότερη από εκεί όπου ήταν πριν από την εξέγερση του 2011 που προκάλεσε χρόνια ανασφάλειας και πολιτικών αναταραχών.
Το κλείσιμο του πετρελαικού πεδίου El-Feel είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας της βιομηχανίας της Λιβύης. Άλλοι τομείς, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου πεδίου της χώρας Sharara, έχουν βιώσει σποραδικές διαταραχές.
Η παραγωγή από το Sharara και το Waha αυξήθηκε στα 300.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφεραν πηγές αντισταθμίζοντας την απώλεια παραγωγής από το El-Feel, .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης