Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αινιγματική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ για την παρουσία της Rosneft στην περιοχή

Η αινιγματική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ για την παρουσία της Rosneft στην περιοχή
Αινιγματική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ibrahim al-Jafari στη Μόσχα με αφορμή τις δραστηριότητες της Rosneft στην Βαγδάτη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός απάντησε ότι: «Η Βαγδάτη είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση για επιχειρηματικές συνεργασίες, με κύρια αφορμή το ενδιαφέρον για την υποστήριξη της χώρας».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση για ενδεχόμενη επίσκεψη του επικεφαλής του πετρελαϊκού γιγαντιαίου Rosneft, Igor Sechin ,υπογράμμισε ότι: «Δεν κλείνουμε την πόρτα σε καμία επιχείρηση, που έχει την διάθεση να μας προσφέρει βοήθεια».
Από την άλλη, η Rosneft έχει συμβόλαια στην περιοχή του Κουρδιστάν, όπου ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας έχει προκαλέσει εντάσεις με τη Βαγδάτη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το oil price είχε μεταδώσει πως η Ρωσία απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία κατόπιν μιας συμφωνίας που υπεγράφη στα τέλη Ιανουαρίου στο πλαίσιο ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης