Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες για περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως

Ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες για περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως
7.400 δήμαρχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή
Περισσότερες από 100 παγκόσμιες πόλεις συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με νέα έρευνα διεθνούς ομάδας ερευνητών.
Μάλιστα πόλεις όπως το Ναϊρόμπι, το Όσλο, το Σιάτλ και το Βανκούβερ χρησιμοποιούν τουλάχιστον 70% πράσινη ενέργεια, ενώ στη συνέχεια η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότερες από 40 πόλεις λειτουργούν επί του παρόντος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 100%.
Παράλληλα, σημαντικό στοιχείο είναι η προσπάθεια 7.400 δημάρχων οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερες από 14 πόλεις έχουν προσυπογράψει μέχρι το 2050 το στόχο του 100% της καθαρής ενέργειας (με τον στόχο στον παρόντα χρόνο να προσεγγίζει το 84%) ενώ τις ίδιες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει περίπου 58 πόλεις στις ΗΠΑ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπέρασαν οριακά την παραγωγή άνθρακα πέρυσι, με 679 τεραβατώρες, έναντι 669 του άνθρακα, με την Ευρώπη να παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή, η αιολική και η βιομάζα, από ό,τι από καύση άνθρακα το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης