Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Saudi Aramco θα προμηθεύσει με 12 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την κινεζική Huajin

Η Saudi Aramco θα προμηθεύσει με 12 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την κινεζική Huajin
Η Aramco υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Norinco για την κατασκευή ενός έργου διύλισης και πετροχημικών στο Panjin
Η κρατική Saudi Aramco συμφώνησε να προμηθεύσει  με12 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την Huajin Chemical Industries Group στο πλαίσιο μιας ετήσιας συμφωνίας για το 2018, ανέφεραν πηγές του Reuters τη Δευτέρα 26/2/2018.
Αν και αποτελεί μέρος των συνολικών προμηθειών της Aramco στην Κίνα, η ετήσια συμφωνία - η δεύτερη του είδους μεταξύ του κορυφαίου παραγωγού του ΟΠΕΚ και της κινεζικής εταιρείας - θα βοηθήσει τους Σαουδάραβες να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στον μεγαλύτερο αγοραστή αργού κερδίζοντας πόντους στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία.
Η φετινή προσφορά στην Huajin, ένα διυλιστήριο και ένα χημικό συγκρότημα που ελέγχεται από την κινεζική αμυντική εταιρία China North Industries Group Corp (Norinco), είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με περίπου 6-8 εκατομμύρια βαρέλια πέρυσι.
Εκπρόσωπος της Huajin επιβεβαίωσε την συμφωνία για το 2018 αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά.
Η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία ως ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2017.
Η ισχυρή ζήτηση από μικρά ανεξάρτητα διυλιστήρια ώθησε τη ζήτηση ρωσικού πετρελαίου λόγω του μικρότερου μεγέθους φορτίου και της εγγύτητάς της.
Τον περασμένο Μάιο, η Aramco υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Norinco για την κατασκευή ενός έργου διύλισης και πετροχημικών στο Panjin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης