Διεθνή

BHP και ExxonMobil δεν θα πουλήσουν τελικά πετρελαϊκά πεδία στην Αυστραλία

tags :
BHP και ExxonMobil δεν θα πουλήσουν τελικά πετρελαϊκά πεδία στην Αυστραλία
Η BHP και η Esso έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν στην πώληση ορισμένων υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην Κοινοπραξία της Gippsland", δήλωσε εκπρόσωπος της BHP
Η BHP Billiton Ltd και η Esso Australia της ExxonMobil Corp. ανακοίνωσαν  την Παρασκευή 23/2/2018 ότι έχουν εγκαταλείψει μια διαδικασία πώλησης που ξεκίνησε πριν από 20 μήνες για μερικά από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία της Αυστραλίας.
 "Η BHP και η Esso έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν στην πώληση ορισμένων υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην Κοινοπραξία της Gippsland", δήλωσε εκπρόσωπος της BHP.
 Οι επιχειρήσεις είχαν δηλώσει ότι σχεδίαζαν να πουλήσουν 13 πεδία, άδειες εκμετάλλευσης και σχετική υποδομή που διατηρούνται στη λεκάνη.
Το έργο στην πολιτεία  της  Victoria στην  Αυστραλίας άρχισε να λειτουργεί το 1969, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της BHP.
Η BHP και η Esso Australia κατέχουν το 50% των μετοχών.
 "Μετά από μια σειρά επιλογών, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την ιδιοκτησία και τη λειτουργία αυτών των περιουσιακών στοιχείων", ανακοίνωσε η Esso.
 Η παραγωγή από την επιχείρηση λεκάνης Gippsland προβλέπεται να μειωθεί σε 244 petajoules (PJ) το 2018 από ένα ρεκόρ 330 PJ πέρυσι, δεδομένου ότι σε ένα από τα μεγάλα πεδία έχει εξαντληθεί το φυσικό αέριο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης