Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχική εταιρεία επενδύει πάνω από 1 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

Τσεχική εταιρεία επενδύει πάνω από 1 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας
Οι επενδύσεις αφορούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας
Ο Τσέχος επενδυτής ενέργειας, Pavel Tykac, ο οποίος έχει συστήσει την εταιρεία χαρτοφυλακίου Seven Energy πρόκειται να  επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ  κυρίως σε ευρωπαϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από  ορυκτά καύσιμα, καθώς και σε πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας η οποίες  μετατοπίζουν την εστίασή τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η τσεχική ενεργειακή επιχείρηση EPH, είχε επωφεληθεί από την αγορά παλαιότερων εγκαταστάσεων στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και αλλού τα τελευταία χρόνια.
Ο Tykac, ιδιοκτήτης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Chvaletice και των ανθρακωρυχείων στην Τσεχική Δημοκρατία, απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια να επεκταθεί στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας πριν από δύο χρόνια, όταν έχασε από την EPH σε διαγωνισμό για την αγορά λιγνιτικών μονάδων στη Γερμανία.
Η Seven Energy σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα είναι επικεφαλής πρώην διευθυντές της γερμανικής εταιρείας CEZ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου Alan Svoboda και του πρώην επικεφαλή διαπραγμάτευσης Michal Skalka.
«Ενδιαφερόμαστε για όλες τις εξαγορές, όπου μπορούμε να προσθέσουμε κάποια αξία. Θέλουμε να παραμείνουμε στην ενέργεια, κυρίως στη συμβατική ενέργεια όπου έχουμε ισχυρή τεχνογνωσία», δήλωσε ο κ. Svoboda.
Ο Tykac δραστηριοποιείται στις τσεχικές ενεργειακές αγορές για περισσότερο από μια δεκαετία και είναι ένα από τα πλουσιότερα στελέχη επιχειρήσεων στην κεντρική ευρωπαϊκή χώρα.
"Πιστεύουμε ότι το τέλος των συμβατικών (ενεργειακών) πηγών είναι αναπόφευκτο, αλλά θα είναι πιο αργό από το πώς το έχουν σχεδιάσει οι πολιτικοί", δήλωσε στην εφημερίδα Hospodarske Noviny.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης