Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου, όχι η αύξηση των τιμών

ΟΠΕΚ: Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου, όχι η αύξηση των τιμών
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Mohamed Al Mazrouei, τόνισε ότι οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο δεν αποτελούν καλό επίπεδο για την πραγματοποίηση επενδύσεων
Στο γεγονός ότι ο πρωταρχικός στόχος του ΟΠΕΚ παραμένει η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου και όχι η άνοδος των τιμών, αναφέρθηκε σήμερα (22/2) ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail bin Mohammed al-Mazroui, τονίζοντας παράλληλα για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία θα συνεχιστεί.
Ειδικότερα, ο al-Mazroui, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΟΠΕΚ για το 2018 τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ «δε στοχεύσει σε μία τιμή, αλλά στοχεύει στην εξισορρόπηση», γεγονός που αντικατροπτρίζεται και στις περικοπές που έχει πραγματοποιήσει ο Οργανισμός.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο ενδεχομένως να μην αποτελούν «καλό επίπεδο για τις επενδύσεις», ωστόσο όπως εκτιμά, η αύξηση των επενδύσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής προσφορά και να καλυφθεί η ζήτηση από τον αυξανόμενο πληθυσμό παγκοσμίως.
«Αυτό το έτος αναμένεται να είναι μία ενδιαφέρουσα χρονιά όπου περιμένουμε να επιτύχουμε την εξισορρόπηση στην αγορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και το σημαντικότερο είναι να δούμε ορισμένες σημαντικές επενδύσεισ στον τομέα», ανέφερε την Τρίτη (20/2) ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «επιθυμούμε να δούμε αυτή την αποκατάσταση στην αγορά και να συνεργαστούμε με όλους».
Σημειώνεται ότι σήμερα το πετρέλαιο παραμένει υπό πιέσεις λόγω της ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου, με το Brent να υποχωρεί κατά -0,20% στα 65,29 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,37% στα 61,45 δολ. ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης