Διεθνή

Al Mazrouei (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα): Δεν είμαστε μια μυστική ομάδα - Επιθυμούμε τη συνεργασία με όλους

Al Mazrouei (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα): Δεν είμαστε μια μυστική ομάδα - Επιθυμούμε τη συνεργασία με όλους
Η Οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) δεν είναι «καρτέλ» ή «μυστική» ομάδα, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας των ΗΑΕ Mohamed Al Mazrouei.
Ειδικότερα, τόνισε στους εκπροσώπους πετρελαίου και φυσικού αερίου στη διάσκεψη IP Week που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ότι: «Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως ομάδα, δεν είμαστε μυστικοπαθείς και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».
«Αντίθετα, πρόκειται να συνεργαστούμε με όλους για να βελτιώσουμε την παγκόσμια οικονομία και να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ισορροπίας της αγοράς», πρόσθεσε.
Όσον αφορά το μέλλον, ο Mazrouei επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ. Ο όμιλος συνεργάζεται με χώρες παραγωγής πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ σε περικοπές παραγωγής από το τέλος του 2016 σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πρόσφατης κάμψης της τιμής του πετρελαίου.
«Υπάρχει μια φιλοδοξία, σίγουρα, από εμένα ως πρόεδρος της οργάνωσης για το τρέχον έτος, αλλά και από τον γενικό γραμματέα (Mohammad Sanusi Barkindo), να προσπαθήσουμε να θέσουμε ένα πλαίσιο γύρω από το πώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί", ανέφερε ο Mazrouei και κατέληξε λέγοντας ότι:« Είμαστε μια ομάδα υπεύθυνων παραγωγών και θα θέλαμε να συνεργαστούμε με όλους για να επιτύχουμε τη σταθερότητα της αγοράς για καλύτερη οικονομική ανάπτυξη για ολόκληρο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης