Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ του 2017 θα τροφοδοτούσε ολόκληρη τη Βρετανία το 1958

Έρευνα: Η παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ του 2017 θα τροφοδοτούσε ολόκληρη τη Βρετανία το 1958
Οι εκπομπές άνθρακα από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12% πέρυσι
Η ποσότητα της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που παράχθηκε το 2017 θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ολόκληρη να τροφοδοτήσει ολόκληρη τη Βρετανία το 1958.
Πρόκειται για μια νέα έρευνα από κολλέγιο του Λονδίνου και την ομάδα Drax η οποία δείχνει ότι το 91TWh ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε από 52 εκατομμύρια Βρετανούς πριν από έξι δεκαετίες θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί από την 96TWh ανανεώσιμης ενέργειας που παρήχθη πέρυσι.
Το ένα τέταρτο της ισχύος στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2017 προήλθε από βιομάζα, υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Η παραγωγή ανέμου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς αυξήθηκε σε 45% - υψηλότερες ταχύτητες ανέμου και η ολοκλήρωση αρκετών εγκαταστάσεων ξηράς και υπεράκτιας ύλης συνέβαλαν στην παραγωγή ρεκόρ.
Οι εκπομπές άνθρακα από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12% πέρυσι.
Ο καθηγητής Iain Staffell υπογράμμισε ότι: «"Η παραγωγή από τον άνθρακα συνεχίζει να πέφτει. Πριν από 60 χρόνια, το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας εξέπεμπε 93 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα - το 2017 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατάφεραν να παράγουν την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας εκπέμποντας μόνο τρία εκατομμύρια τόνους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης