Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Enel θα κατασκευάσει μονάδα αποθήκευσης μπαταριών 22 megawatt στη Γερμανία

Η Enel θα κατασκευάσει μονάδα αποθήκευσης μπαταριών 22 megawatt στη Γερμανία
Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο Cremzow του Βραδεμβούργου - Περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στο έργο
Η Enel Green Power Germany, θυγατρική της πολυεθνικής επιχείρησης ενέργειας Enel, έχει υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή και τη διαχείριση μονάδας  αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου 22 megawatt (MW) στο Cremzow του Βρανδεμβούργου.
Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία συνεργασία με την ENERTRAG, μια γερμανική επιχείρηση αιολικής ενέργειας, και την Leclanche, μια ελβετική εταιρεία που ειδικεύεται σε λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.
Περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ (20,94 εκατομμύρια δολάρια) θα επενδυθούν στο πρώτο εργοστάσιο αποθήκευσης ενέργειας της Enel στη Γερμανία.
Η Enel δήλωσε ότι τα πρώτα 2 MW της εγκατάστασης τέθηκαν σε λειτουργία τον Απρίλιο, ενώ ολόκληρο το εργοστάσιο θα λειτουργήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Η επιχείρηση πρόσθεσε ότι το σύστημα αποθήκευσης θα συμβάλει στη σταθερότητα του δικτύου.
"Το έργο στο Cremzow είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς γιατί, μετά την επιτυχία παρόμοιων έργων στην Ιταλία και τη Χιλή, θα αποδείξει περαιτέρω πόσο ωφέλιμη είναι η αποθήκευση για τα ενεργειακά συστήματα, ιδίως σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", τόνισε ο Antonio Cammisecra, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, σε δήλωσή του την Τρίτη 20/2/2018.
"Η αποθήκευση γίνεται ολοένα και περισσότερο βασικό εργαλείο για τη διασφάλιση της σταθερότητας του δικτύου και αποτελεί επίσης ένα δρόμο προς την ευρεία υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, διευκολύνοντας την ένταξή τους σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης