Διεθνή

Glencore: Κέρδη 14,76 δις. δολ. έφερε το ράλι των commodity

Glencore: Κέρδη 14,76 δις. δολ. έφερε το ράλι των commodity
Η εμπορική δραστηριότητα της Glencore αυξήθηκε κατά 3% για να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από το 2008
Ο διευθύνων σύμβουλος της Glencore, Ivan Glasenberg, χαιρέτισε τα ισχυρά αποτελέσματα του ομίλου την Τετάρτη 21/2/2018, τα οποία ενισχύθηκαν από την ανάκαμψη στις αγορές commodity και σύμφωνα με τις δηλώσεις του η εταιρεία έχει τα περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει τη μελλοντική ζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων.
Ο Glasenberg δήλωσε ότι υπήρξαν «νέες πληθωριστικές πιέσεις», αλλά αντισταθμίσθηκαν μέχρι στιγμής από τις ισχυρές τιμές υποπροϊόντων, όπως το κοβάλτιο, και η Glencore ήταν σε θέση να περιορίσει το κόστος.
Οι μετοχές της Glencore σημείωσαν άνοδο 4% το 1045 GMT.
Αφού ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της πέρυσι, η τιμή της μετοχής της Glencore το  2018, επηρεάσθηκε από τις  ανησυχίες σχετικά με την αστάθεια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, χώρα στην οποία έχει σημαντικές δραστηριότητες.
Η εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας δημοσίευσε συνολικά προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 14,76 δισ. δολαρίων.
Η εμπορική δραστηριότητα της Glencore αυξήθηκε κατά 3% για να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από το 2008. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τον Δεκέμβριο, τα κέρδη προ φόρων και τόκων θα ξεπεράσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Οικονομικού Διευθυντή της Glencore, Steven Kalmin, οι πληθωριστικές πιέσεις συνδέονται με τις υψηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων και τις συναλλαγματικές συνέπειες, αλλά «δεν έφταναν εκεί που ήταν το 2007-8», είπε.
Τώρα που έχει ανακάμψει από την ύφεση των βασικών προϊόντων το 2015-16, η οποία την χτύπησε σκληρότερα από ό, τι τους ανταγωνιστές της της, η Glencore σύμφωνα με τι δηλώσεις θα αποφύγει απερίσκεπτες προσφορές, αγοράζοντας μόνο όταν προκύψουν οι κατάλληλες ευκαιρίες, περιορίζοντας παράλληλα το χρέος και ανταμείβοντας τους μετόχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης