Διεθνή

IRENA: Αύξηση του μεριδίου της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2030

IRENA: Αύξηση του μεριδίου της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2030
Η ΕΕ αναθεώρησε το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα της ενέργειας στο 50% μέχρι το 2030, έναντι 29% το 2015, σύμφωνα με την έκθεση
Την πιθανότητα της αύξησης κατά 34% στο ενεργειακό της μείγμα μέχρι το 2030 εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA) σήμερα (20/2).
Σύμφωνα με την έκθεση, η επίτευξη ποσοστού ανανεώσιμης ενέργειας 34% έως το 2030 θα απαιτούσε μια εκτιμώμενη μέση επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περίπου 62 δισ. ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, η IRENA διαπιστώνει ότι η ταχεία υιοθέτηση των αντλιών θερμότητας και των ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξήσει την ηλεκτρική ενέργεια στο 27% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας.
Η ΕΕ αναθεώρησε το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα της ενέργειας στο 50% μέχρι το 2030, έναντι 29% το 2015, σύμφωνα με την έκθεση.
Τέλος, για να επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της ΕΕ στον τομέα του άνθρακα, η έκθεση αποκάλυψε ότι χρειάζονται όλες οι επιλογές ανανεώσιμων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς των προηγμένων και των συμβατικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης