Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην ατζέντα των συνομιλιών Μεξικού και Τζαμάικας

Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην ατζέντα των συνομιλιών Μεξικού και Τζαμάικας
Το Μεξικό εξετάζει τη δυνατότητα αντικατάστασης του προγράμματος Petrocaribe της Βενεζουέλας που παρείχε φθηνά δάνεια για πετρέλαιο στις χώρες της Καραϊβικής και βοήθησε το Maduro να διατηρήσει την  διπλωματική υποστήριξη στην περιοχή
Η πολιτική κατάσταση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού  του υπουργού Εξωτερικών του Μεξικού στην Τζαμάικα τον επόμενο μήνα, όπου πιθανώς θα συζητηθούν οι πωλήσεις πετρελαίου του Μεξικό, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τζαμάικα στο Reuters τη Δευτέρα 19/2/2018.
Την περασμένη εβδομάδα, ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Luis Videgaray δήλωσε στο  Reuters  ότι θα ταξιδέψει στη Τζαμάικα και άλλες χώρες της Καραϊβικής τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξάλειψη της επιρροής που έχει η πετρελαϊκή Βενεζουέλα στην Καραϊβική.
Το Μεξικό εξετάζει τη δυνατότητα αντικατάστασης του προγράμματος Petrocaribe της Βενεζουέλας που παρείχε φθηνά δάνεια για πετρέλαιο στις χώρες της Καραϊβικής και βοήθησε το Maduro να διατηρήσει την  διπλωματική υποστήριξη στην περιοχή.
"Η Τζαμάικα αγοράζει (μεξικάνικο αργό) ... στην spot αγορά, επομένως από την άποψη της Τζαμάικα που έχει μια ενεργειακή σχέση με το Μεξικό μάλλον θα υπάρξουν συζητήσεις γύρω από αυτό", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Kamina Johnson Smithμ  όταν ρωτήθηκε για τη δέσμευση του Μεξικού να συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας στην Καραϊβική.
O Johnson Smith είπε ότι είχε προσκαλέσει τον Videgaray στην Τζαμάικα τον περασμένο Οκτώβριο και αποφάσισαν ότι η επίσκεψή θα έπρεπε να συμπέσει με μια περιφερειακή διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα διεξαχθεί στη Τζαμάικα στις 5-8 Μαρτίου.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης