Διεθνή

Οζερσάι (ΥΠΕΞ Τουρκοκυπρίων): Οι εταιρείες γεωτρήσεων πρέπει να μιλήσουν με εμάς

Οζερσάι (ΥΠΕΞ Τουρκοκυπρίων): Οι εταιρείες γεωτρήσεων πρέπει να μιλήσουν με εμάς
«Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες» είπε ο Οζερσάϊ, προσθέτοντας ότι οι Ε/κ θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε,  ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τ/κ είτε σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι
Η Ε/κ πλευρά αλλά και οι εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ "θα πρέπει σε κάποια φάση να συζητήσουν και μαζί μας" αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο «υπεξ» των κατεχομένων Κουντρέντ Οζερσάϊ.
Αναφέρει ότι η Ε/κ πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τ/κ και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.
«Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες» είπε ο Οζερσάϊ, προσθέτοντας ότι οι Ε/κ θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε,  ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τ/κ είτε σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι.
Ο «υπέξ» των κατεχομένων είπε ακόμη ότι είναι άδικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται προς ιδίο όφελος το θέμα της ΑΟΖ και να δημιουργούνται τετελεσμένα και ότι το γεγονός πως η ε/κ πλευρά είναι στην ΕΕ, όπως είπε, αποπροσανατολίζει τους Ε/κ από τον στόχο της λύσης.
«Αν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου ( οι Ε/κ την ύπαρξη των Τ/κ) και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις», δήλωσε.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης